Wederzijds voordeel bij samenwerking PTC en HJ Group
05 Feb 2019, 06:37
foto
PTC-directeur Robby Holband (l) en Sunil Chandoesingh, directeur van HJ Group of Companies (r), tekenen de samenwerkingsovereenkomst.


De Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) en HJ Group of Companies werken sinds vorige week samen. Deze samenwerking biedt de PTC-studenten de gelegenheid stage te lopen, projecten en afstudeeropdrachten uit te voeren binnen een van de bedrijven van de Group. Sunil Chandoesing, directeur van HJ Group of Companies, benadrukt dat de onderneming behoefte heeft aan geschoold kader.

Robby Holband, directeur van het PTC, zegt dat het belangrijk is onderwijs dichter bij de praktijk te brengen. Studenten leren in de praktijk wat van ze gevraagd wordt en hoe ze daarop direct moeten inspelen. Het PTC moet contact blijven onderhouden met het bedrijfsleven om zodoende het curriculum sluitend te maken. Zowel het onderwijsinstituut, als de student moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

“Wij zijn het verplicht aan Suriname een maatschappelijke bijdrage te leveren voor de verdere opbouw van Suriname. Onderwijs is de basis van vooruitgang.” HJ Group is ook bereid de professionele student in dienst te nemen binnen een van zijn ondernemingen, zegt Chandoesing.

HJ Group bestaat uit 12 bedrijven. Deze zijn: HJ Exchange, HJ Engros, HJ Motors, HJ Nickerie, HJ Agro, HJ Auto Lease n.v., HJ Retail, HJ Travel & Tours, Esuverfa n.v., Moneygram Suriname en n.v. Chemco. Het curriculum van PTC bestaat uit 3 colleges. Deze zijn College of Technology, College of Agriculture & Health en College of Logistics. Binnen de colleges vallen 12 bachelor- en 2 masterprogramma’s die direct betrekking hebben op de diverse bedrijfsonderdelen binnen de companies, zegt de voorlichting van het PTC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May