Dialysemachine voor ICU van het AZP
04 Feb 2019, 22:15
foto
De gedoneerde dialysemachine. (Foto: AZP)


De Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vorige week een dialyse apparaat Surdial X, met bijbehorende mobile RO-units en aansluitingen gekregen van VSH United en Hatramij. De donatie heeft een totale waarde van Euro 24.000, meldt de PR & Communications van het AZP. De gift is op voorspraak geweest van de voormalige president-commissaris, Roy Khodadin van de rvc bij VSH.

Algemeen directeur van het AZP, Claudia Marica- Redan, zegt dat met de geste de instelling in staat zal zijn de nodige kwalitatieve zorg op de ICU te bieden. “Het is niet makkelijk geweest de afgelopen tijd om een patiënt te kunnen dialyseren op de Intensive Care zonder een dialysemachine”, gaf zij aan.

Khodadin is zeven en twintig jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen bij VSH United; de laatste acht jaar was hij president-commissaris. Hij haakte af om gezondheidsredenen. “De vraag van de VSH was, wat geef je aan hem voor zijn dierbare inzet? Na telefoontjes met familie, bleek dat het geven van een nierdialyse apparaat aan de Intensive Care Unit van het AZP een wens van hem was, vertelt Malini Ramsundersingh, vertegenwoordiger van de VSH.

Khodadin zei dat hij zelf heeft mogen ervaren hoe de ICU van het AZP met kunst en vliegwerk en met passie bezig is met de patiënten. "Van buiten het ziekenhuis hebben familieleden en mensen een heel ander beeld van de inspanningen binnen het AZ, welke zeker te appreciëren zijn.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May