Zevende verkeersdode valt op de Martin Luther Kingweg
03 Feb 2019, 20:37
foto


Een botsing tussen een personenauto en een pick-up op de Martin Luther Kingweg heeft het leven gekost aan Shaquil Linga. De 20-jarige zat samen met drie anderen in de personenauto. Twee andere inzittenden van de personenauto zijn voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Met de dood van Linga is de verkeersbarometer gestegen naar zeven.

De bestuurder van de personenauto, Leandro S. is als veroorzaker van de aanrijding aangemerkt, zegt de afdeling Public Relations van de politie. Beide voertuigen reden vanochtend over de Martin Luther Kingweg vanuit de richting van Paranam. Ze gingen beide in de richting van de Latourweg. De 22-jarige bestuurder reed achter de pick-up.

Op gegeven moment moet Leandro S. een inhaalmanoeuvre gemaakt hebben en is hij vermoedelijk te snel naar links afgeweken. Hij verloor de controle over de besturing van zijn voertuig dat over de kop sloeg na de aanrijding. Uiteindelijk belandde de personenauto in de langs de weg lopende trens. Bij aankomst van de arts werd Linga dood verklaard.

Leandro S. heeft verklaard dat hij over een gelding Surinaams rijbewijs beschikt die waarschijnlijk in de goot is beland en niet is gevonden. De politie zal op de afdeling Rijbewijzen natrekken of Leandro S. in het bezit is van een rijbewijs. Het lijk van Linga is in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May