Nieuw bestuur Bigi Poika zet zich in voor ontwikkeling dorp
04 Feb 2019, 13:22
foto
Districtscommissaris Armand Jurel van Para feliciteert het nieuwe bestuur van Bigi Poika, onder leiding van Ivanildo Ijoenakame. (Foto: RO/NII)


Het nieuwe bestuur van Bigi Poika, onder leiding van kapitein Ivanildo Ijoenakame, belooft er alles aan te zullen doen om het dorp verder te ontwikkelen. Hij gelooft dat alles staat en valt met goede communicatie en wederzijds respect. "If yu wan lespeki, yu musu libi tapu wan lespeki fasi", zei het nieuwe dorpshoofd na de culturele inwijding, vrijdag.

De kapitein en zijn bestuursleden kregen hun benoemingsbeschikking uitgereikt van de districtscommissaris van Para, Armand Jurel. De leden van het aftredende bestuur hebben elk een certificaat en een ontheffingsbeschikking ontvangen, meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling via het Nationaal Informatie Instituut.
Het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname heeft zowel bij de voorbereidingen van de verkiezing als bij de overdracht, de processen ondersteund en begeleid.

Ijoenakame heeft het roer overgenomen van kapitein Anesta Jagendorst. Hij is blij met het vertrouwen dat de gemeenschap in hem heeft gesteld. Na de ondertekening van het protocol van overdracht, heeft het vertrekkende dorpshoofd symbolisch het stempel van het dorpsbestuur overhandigd aan de nieuwe leider. De nieuwe kapitein kwam op 22 december 2018 als winnaar uit de bus bij de dorpsbestuursverkiezing.

Het afgetreden dorpshoofd, Jagendorst, blikt terug op een leerrijke periode. Ze zegt alles wat binnen haar vermogen was gedaan te hebben, om het dorp te ontwikkelen en de kwaliteit van het leven van de mensen te verbeteren. Ze heeft onder meer een bijdrage geleverd bij het oplossen van het waterprobleem en het zorgen voor straatverlichting in het dorp.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May