WFU vraagt interventie Adhin werksituatie universiteit
31 Jan 2019, 14:16
foto


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) vraagt vicepresident Ashwin Adhin te voorkomen dat de explosieve werksituatie verergert. Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname voert vanaf maandag actie. Er wordt gewerkt tot 12.00 uur. De WFU was overeengekomen met het universiteitsbestuur dat salarissen met terugwerkende kracht uitbetaald zouden worden in januari. Nu blijkt dat het bestuur geen mandaat had, terwijl aan de WFU was gegarandeerd dat het gaat om harde afspraken.

Het bestuur van de WFU, onder leiding van Hugo Blanker, vraagt vandaag in een brief aan Adhin om met spoed ontvangen te worden. Er moet een effectieve oplossing gevonden worden voor de uitgelokte acties door de werkgever, zegt het bestuur van de vakbeweging. Tot nu toe is er geen aanvaardbare reactie gekomen vanuit het bestuur van de universiteit.

De WFU heeft vandaag ook schriftelijk aan Lothar Boksteen, waarnemend voorzitter van het universiteitsbestuur, meegedeeld dat het actiemodel voorlopig gehandhaafd wordt. Er wordt gewerkt van 7.00 tot 12.00 uur. Ingaande maandag wordt het actiemodel verscherpt. De algemene ledenvergadering zal bij de ingang van de onderwijsinstelling worden voortgezet.

Het bestuur van de WFU heeft besloten zich rechtstreeks te wenden tot de vicepresident, aangezien de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, zich heeft onttrokken als beroepsinstantie. Dit is meegedeeld aan Boksteen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May