Verdachte bekent beroving
29 Jan 2019, 14:45
foto


Fabian B. heeft op de rechtszitting van maandag tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor bekend dat hij een beroving had gepleegd op 13 oktober 2018 op de hoek van de Flamingo- en Negrekopustraat. Hij rukte een tas met inhoud van een Braziliaanse vrouw weg. De vrouw had SRD 150, een diamant, identiteitskaart en huissleutels in haar tas. Op het geld en diamant na, vond de vrouw de overige spullen terug. In deze zaak staat ook de medeverdachte Ezechiel M. terecht.

Volgens Fabian B. zat hij in geldnood en moest hij een schuld van SRD 1.000 aflossen. Van het buitgemaakte bedrag gebruikte hij SRD 50 om eten te kopen en SRD 100 gaf hij aan Ezechiel M. voor de rit die hij had gereden. Ook verklaarde Fabian B. dat het plan, om te beroven, van de medeverdachte afkomstig was. Ezechiel M. ontkende iets af te weten van de beroving. Bij de politie had hij verklaard dat hij wel wist dat dat geld van diefstal afkomstig was, maar hij had het toch geaccepteerd. Op het kentekennummer van het voertuig had hij zwarte plakband geplakt.

Het voertuig dat Ezechiel M. op die bewuste dag bestuurde, was van zijn neef. Hij zag op een gegeven moment Fabian B. rennend naar de auto komen. Hij stapte in met de tas en vervolgens reden ze weg. Van Fabian N. kreeg hij SRD 100. De benadeelde verklaarde dat ze naar de vleeswinkel ging toen Fabian B. haar tas wegrukte. Ze was zo geschrokken dat ze niet meteen kon handelen. Omstanders hielpen haar. Ze had Fabian B. en de vluchtauto bij de politie herkend. Op 25 maart zal deze zaak worden voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May