ABOP-manifest moet doordringen in alle lagen
27 Jan 2019, 12:38
foto


De ABOP heeft zaterdag tijdens de bijeenkomst van haar congres een manifest gepresenteerd dat de leidraad is op weg naar de verkiezingen en daarna. De partij hoopt hiermee dat de taal die zij spreekt vertaald wordt naar de gemeenschap. Dit moet verder diepgeworteld raken.

Via de verschillende structuren zal dit manifest verder worden doorgevoerd gaf congresvoorzitter Marinus Bee aan. Een belangrijke speerpunt in dit manifest is dat vrijheid van belang is. Volgens partijtopper Fidelia Galon vergeten heel wat partijen om de vrijheid in vele aspecten door te voeren in hun programma en partij. De ABOP heeft volgens haar oog hiervoor en zal blijven strijden voor vrijheid in alle aspecten.

De partij streeft ook naar bevrijding en ontwikkeling. Het uitroeien van armoede en streven naar sociale rechtvaardiging, zijn belangrijke speerpunten in het manifest. Hoewel het manifest veel meer omvat, zijn deze punten volgens Bee doorslaggevend welke verder tot in de onderste lagen bekend moeten worden. Via alle structuren zal het manifest verder worden verspreid.

Het veldwerk van de ABOP start per 1 februari. Er zal gestructureerd het veld in worden gegaan om mensen deelgenoot te maken van de principes van ABOP. Het mediateam van de partij heeft volgens het congres een belangrijke taak te vervullen. Ook zal vanuit het wetenschappelijk bureau trainingen worden verzorgd voor de verschillende structuren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May