Somohardjo: PL heeft 1 kandidatenlijst
26 Jan 2019, 01:53
foto
Paul Somohardjo, voorzitter PL gaat voor nog een termijn.


De Pertjajah Luhur (PL) is startklaar voor de hoofdbestuursverkiezingen die zondag worden gehouden. Op die dag wordt ook een nieuw partijraadsbestuur gekozen. Eerder deze week werd, in navolging van de vrouwenraad, jongerenraad en onderwijzersraad, ook de mediaraad geïnstalleerd. Er is één consensuslijst voor het hoofdbestuur. Hetzelfde geldt voor de partijraad. De lijst van het partijbestuur wordt aangevoerd door voorzitter Paul Somohardjo die voor nog een termijn gaat.

De verkiezingen worden gehouden in het partijcentrum te Beekhuizen. Somohardjo zegt dat er op zondag geen stemlokalen als zodanig ingericht zullen worden, omdat er slechts één kandidatenlijst is. Deze lijst zal tijdens een transparant proces aan de totale partijraad worden voorgelegd, zodat die er hun goed- of afkeuring aan kunnen geven. Een verkiezingscommissie en verificatiecommissie zullen er op toezien dat zaken richtig verlopen.

Tijdens een vergadering met de structuren heeft Somohardjo benadrukt dat de partij weliswaar een Javaanse basis heeft, maar een grote diversiteit kent en langzaam maar zeker steeds meer uitgroeit tot een nationale partij, waar alle religieuze, culturele, sociaal-maatschappelijke en etnische groepen zich thuis voelen. Dat wordt ook weerspiegeld in de kandidatenlijst voor het nieuwe hoofdbestuur.

Van de kernen wordt verwacht dat zij niet alleen hun geloofsbrieven meenemen, maar ook de presentielijst van de kernvergaderingen, tijdens welke de gemachtigden zijn aangewezen. Naast de verkiezing van een nieuw hoofdbestuur en partijraad, zullen op zondag ook de gewijzigde statuten ter goedkeuring worden aangeboden aan de partijraad. Gelijk na de verkiezingen komt de partij bijeen voor een dankdienst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May