VHP zal vlag vertonen bij 70 jaar partij
15 Jan 2019, 04:05
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi op de persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


"We hebben de afgelopen 70 jaren onze stempel gedrukt als partij op de Surinaamse maatschappij, een stempel gedrukt op de ontwikkeling van het land. En als partij hebben wij onze bijdrage geleverd aan tal van ontwikkelingen in verschillende sectoren,” zegt Chan Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). De VHP bestaat woensdag 70 jaar en heeft diverse activiteiten gepland voor de komende periode.

Op de verjaardag van de partij is het de bedoeling dat er in de ochtenduren op verschillende plekken in verschillende districten kransen gelegd zullen worden bij meerdere monumenten. In Nickerie worden de kransen gelegd bij het borstbeeld van Jagernath Lachmon, de oprichter van de VHP. In Saramacca heeft de partij gekozen om kransen te leggen bij de monumenten van de Hollandse boeren en de Hindostaanse immigratie. De VHP-leden van Commewijne kunnen hun kransen leggen bij het Monument der Gevallenen en bij het Monument van de Javaanse Immigratie. Voor wat Paramaribo betreft gaat het om een kranslegging bij verschillende monumenten zoals Baba en Mai, de Inheemsen in de Palmentuin en Mama Sranan. Om tien uur vindt er een kranslegging plaats op het Onafhankelijkheidsplein bij het standbeeld van Lachmon.

Woensdagavond is een dankdienst gepland. Hierbij zullen verschillende religieuze groepen een gebedsdienst houden. “Het moet een representatie zijn van alle religiën in ons land”. Volgens schema wordt er ook een 100 pagina's tellende magazine overhandigd met de bijdrage die de partij de aflopen jaren heeft geleverd.

Op zaterdag heeft de VHP een massameeting waarbij ook het startsein plaatsvindt van de verkiezingscampagne. Volgens de organisatie worden er ruim twaalfduizend personen verwacht uit alle districten.

“Als partij hebben we ook geleerd uit het verleden en wijze lessen getrokken. Op basis daarvan hebben we beslist om de partij, de organisatie, partijdoelstelling, de statuten ook aan te passen,” zegt Santokhi. Hij geeft aan dat in drie jaren tijd de statuten van de partij twee keer zijn aangepast. Dat is gedaan om de doelstelling te realiseren en de nieuwe uitdagingen die zich aandienen vanuit de samenleving, te incorporeren. De nieuwe statuten voldoen aan de moderne eisen. Regelgeving die beperkend, belemmerend en achterhaald was, is allemaal vervangen, benadrukt de VHP-voorzitter.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May