Verdachte had niet de intentie broer dood te schieten
15 Jan 2019, 08:56
foto


Politieman Harley K. heeft op de rechtszitting van maandag verklaard dat hij niet de intentie had om zijn broer dood te schieten. Volgens hem is er sprake van een ongeluk.

Officier van justitie, Roy Elgin, voerde aan dat Harley K. bekend had dat hij het wapen heeft gehanteerd. Uit onderzoek op de plaats van het delict werd een huls gevonden. Dit werd ondersteund met de verklaring van de gouvernementsdeskundige dat er recentelijk met het wapen van Harvey K. geschoten was. In deze zaak is er zeven jaar geëist tegen de verdachte.

Volgens getuigen ging het schot af en het slachtoffer viel heftig bloedend neer. Elgin benadrukte dat er geen reden is om te geloven dat de kogel niet van het wapen van Harley K. afkomstig is. De waarheidsvinding zou als doel moeten hebben dat de rechter tot een andere conclusie zou komen, maar in deze zaak is het duidelijk dat niemand anders geschoten heeft.

Advocaat Delano Landvreugd voerde aan dat slechts de herkomst van de huls is onderzocht en niet van het projectiel. Volgens de raadsman is het slachtoffer niet door de huls overleden. Een politieman die in deze zaak gehoord werd, verklaarde dat de huls wel uit het wapen van Harley K. was. De politieman benadrukte dat elk wapen eigen karakteristieken heeft en dat twee wapens niet dezelfde karakteristieken kunnen vertonen.

In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij spijt had en verdrietig is dat zijn broer het leven heeft gelaten. Dat was niet zijn intentie. Op 25 maart zal de kantonrechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May