Jonge Coronianen gestart met bijenteelt
11 Jan 2019, 20:46
foto
President Desi Bouterse wordt bij een werkbezoek aan Coronie omringd door enkele jonge Coroniaanse imkers. (Foto: NII)


Een groep jonge ondernemers uit Coronie heeft het telen van bijen op eigen initiatief en met eigen middelen weer opgepakt. President Desi Bouterse heeft gisteren tijdens een werkbezoek aan het district, een ontmoeting gehad met de jongeren. Hij is onder de indruk van de bedrijvigheid van deze imkers en noemt de onderneming een geweldige start, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII)

Er moeten nog kleine aanpassingen gepleegd worden aan het project. In een eerder gesprek dat de president heeft gevoerd met deze groep is er gesproken over het aanschaffen van een machine voor het winnen van honing. Soeparmin Djojobesari van Djojo bedrijvengroep N.V. die ook aanwezig was, speelde gelijk hierop in door aan te geven deze jonge ondernemers te zullen ondersteunen bij de productie van Parwa honing.

Stefano Amattarmoedji die de leiding heeft over deze groep, is de president dankbaar voor zijn bezoek. "Pres wo set kon. Wi fu Coronie o du a job”, beloofde hij. Districtscommissaris Remi Tarnadi gaf de jongeren mee dat het werk niet bij hun moet stoppen, maar dat ook hun kinderen en kindskinderen dit moeten doen om hiervan te kunnen genieten.
Advertenties

Sunday 20 September
Saturday 19 September
Friday 18 September