Breaking: Verdachte ondernemer spoorloos
11 Jan 2019, 13:02
foto


Het Arrestatie Team heeft dinsdag in Nickerie de ondernemer Nitender Oemrawsingh als 'getuige' in de megadrugszaak van meer dan 2300 kilogram gehoord. Hij is thuis bij hem in de Corantijnpolder opgehaald. Starnieuws verneemt dat hij na verhoor is heengezonden. Daarna is hij als verdachte aangemerkt en is intussen spoorloos. Vermoedelijk is hij al het land uit.

Hoewel door bronnen in Nickerie is bevestigd dat Oemrawsingh opgehaald is door het Arrestatie Team, heeft de politie tot nu toe formeel ontkend dat er aanhoudingen zijn verricht. Pas vijf dagen na de enorme drugsvangst zal de politie zaterdag een persconferentie houden hierover. Tot nu toe is er nauwelijks informatie verstrekt over deze mega drugsvangst.

De acht containers met 'rijst' stonden al klaar om verscheept te worden toen de cocaïne ontdekt werd door de Port Control Unit die met steun van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC) is opgezet. De lading zou via Guadeloupe naar Frankrijk worden verscheept. De rijst is afkomstig van Nivash rijstpellerij.

Advertenties