Koplopers winnen bij Panam Damkampioenschappen
28 Mar 2011, 16:00
Guno Burleson neemt ook na zijn overwinning in de veertiende ronde de derde plaats in tijdens de Panamerikaanse damkampioenschappen.

De veertiende ronde van de Panamerikaanse damkampioenschappen op Curaçao
heeft geen verandering gebracht in de ranglijst. Met nog drie speelronden te gaan wisten de drie koplopers hun partij in winst om te zetten. Surinaams kampioen Guno Burleson won van de Arubaan Ricky Nisbet, terwijl Rinaldo Kemnaad Juan Torres uit Costa Rica versloeg.

Ook de twee voornaamste kampioenskandidaten, de Braziliaan Alan Silva en Alexander Mogilyanski uit de VS, wonnen hun partijen. Ze zetten respectievelijk Raoul Alias en Clifton Agatha, allebei afkomstig van Curaçao, aan de kant.

Silva gaat nog altijd aan de leiding van het toernooi. Hij staat op 25 punten. Silva wordt gevolgd door Mogilyanski die intussen 23 wedstrijdpunten heeft verzameld. Onze landgenoot Guno Burleson staat op de derde plaats met 22 punten. Rinaldo Kemnaad neemt de gedeelde zesde plaats in met 19 punten.
Tijdens het damtoernooi zijn nog drie rondes te spelen.