NDP: Jezus kwam op aarde voor iedereen
24 Dec 2018, 22:39
foto


Op 25 december viert de hele wereld de geboorte van Jezus Christus. In de Bijbelverzen van Lukas 2:10-11 lezen we het volgende: ‘Wees niet bang,’ zei hij, ‘want ik breng u het mooiste nieuws dat u ooit hebt gehoord. Het is groot nieuws voor het hele volk. Vandaag is in Bethlehem de Redder geboren: Christus, de Here.’ Hier stelde de engel, die namens God het goede nieuws moest overbrengen, de herders gerust. Ze waren namelijk bang voor dit ongewoon verschijnsel.

Het eerste wat we vaststellen als we naar de tekst kijken is dat de engel als eerst bij gewone herders kwam. Deze eenvoudige arbeiders (wachters) waren bevoorrecht om het nieuws van de komst van de Messias als eerst te vernemen. Is het niet dat God ons daarmee een wenk geeft en onze aandacht vestigt op Zijn visie op eenvoudige mensen. Verder staat er dat de Redder voor het hele volk kwam. We benadrukken hiermee dat Jezus niet alleen voor christenen naar de wereld kwam, maar voor iedereen, ongeacht geloof, achtergrond, opleiding, politieke overtuiging, financiële status enz.

De kern van Kerst is dat Christus in het hart van ieder mens geboren wil worden. Daartoe moet de mens zijn/haar hart openen voor Hem. Hij zegt in het Bijbelvers van Openbaring 3:20: ‘Luister, Ik sta voor de deur en klop. Als iemand Mij hoort en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnenkomen. Dan zullen wij samen eten, hij met Mij en Ik met hem.’
Op deze wijze komt het mooie van het nieuws van de geboorte van Christus praktisch tot uiting: Christus in en door de mens. De vruchten die zo een Christus-mens tot uiting brengt zijn min of meer: ‘Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.’ (Galaten 5:22).

Zoals bekend is Kerst één van de bijzondere herdenkingen van christenen. Daarom is het goed om hen, in het kader van het bovenstaande, bij dit Kerstfeest positief in het voetlicht te plaatsen. Als land in het algemeen, maar zeker ook als partij, zijn we de volgelingen van Christus dankbaar voor de ontwikkelingsbijdrage die zij leveren aan ons land, heel vaak op onbaatzuchtige wijze. Op hun manier resocialiseren ze vele Surinamers en herinneren ons steeds weer aan universeel aanvaarde normen en waarden. We zijn dankbaar voor de bijzondere scholen en ziekenhuizen die door hun worden geëxploiteerd ter ondersteuning van het algemeen overheidsbeleid. Ze geven veel materiële ondersteuning aan behoeftigen.
Met hun werk komen de kerken vaak op plaatsen waar de overheid niet direct zichtbaar aanwezig is. En zo kunnen we nog veel meer opnoemen. De contributie van de christelijke kerk aan ons land is omvangrijk en is niet meer weg te denken.

Vanaf de revolutie en de komst van de NDP waait er een nieuwe wind over dit land. Zo is er een grotere acceptatie van elkanders cultuur. Rond elke feestdag maar vooral rond Kerst zien wij dat mensen van verschillende achtergronden en religiën samen feesten. De NDP is trots dat zij een bijzondere bijdrage heeft kunnen leveren op dit stuk. Dankzij de NDP heerst er een grotere saamhorigheid in onze samenleving.

Als partij spiegelen wij ons graag aan de Bijbelse tekst: 'het is beter te geven dan te ontvangen', vandaar ook dat de NDP altijd rekening houdt met het sociaal-maatschappelijke. Partijleden worden daarom opgeroepen om vooral in deze periode om zich heen te kijken en waar nodig - in de spirit van Christus - een helpende hand te bieden.

Degenen die juist in deze periode moeten werken (politie, militairen, verpleegkundigen, doktoren, penitentiaire ambtenaren, werkers in de horeca enz.), terwijl de rest van ons geniet van deze bijzondere dagen in het jaar, worden bedankt voor hun offervaardigheid.

De partij wenst aan de totale samenleving een gezegende Kerst, een veilig uiteinde en een sprankelend 2019 toe.
God zij met ons Suriname.

De Nationale Democratische Partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May