Hydroponics-producenten willen naar hoger niveau
23 Dec 2018, 16:37
foto
Hydroponics producenten willen hun bedrijven tillen naar een hoger niveau.


Eigenaren van hydroponics bedrijven zijn het met elkaar over eens dat ze het niveau van hun beroep hoger willen tillen. Hydroponics is het innovatief telen van groentesoorten op basis van hydrocultuur in kassen. In de afgelopen jaren zijn bijna 280 personen getraind in de beginselen van het opzetten van praktijkgerichte hydroponics bedrijven.

Veel van de cursisten zijn daadwerkelijk ertoe overgegaan om hydroponics bedrijven op te zetten. Tijdens een seminar gisteravond hebben ze gediscussieerd over standaardisatie van teeltprocessen, het verbeteren van de efficiency, het verhogen van de productiviteit door innovatie en het exploreren van exportmogelijkheden.

Armand Zunder heeft in zijn inleiding het startersklimaat voor ondernemers in het land besproken, terwijl Delano Ponit het heeft gehad over de bijdrage van Hydroponics Suriname aan de innovatieve hydrocultuur in Suriname. Hij stelde dat sommigen al ver gevorderd zijn met het innovatief telen. Deze producenten leveren volgens hem al een wezenlijke bijdrage aan de lokale markt.

Inleider Hesdy Grauwde is ingegaan op de mogelijkheden, risico’s en uitdagingen bij mogelijke export van hydroponics producten naar onder andere de Caribische eilanden. Nisha Hewatie-Goeptar van de firma H.J. Agro heeft verteld over de economische aspecten van tomaten-en paprikateelt. De deelnemers aan het seminar zijn overeengekomen dat hydroponics-producenten zich op korte termijn moeten bundelen. Ze willen als collectief nagaan bij de instituten hoe het ondernemersklimaat en de concurrentiepositie van deze producenten kan worden verbeterd.

Het seminar Samen Verder naar een Hoger Niveau is gehouden in het auditorium van Self-Reliance. De cursisten zijn getraind door het PWO Small Business Development Center, dat onderdeel is van de vakcentrale PWO en Hydroponics Technology Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May