Real Madrid wint drie keer op rij Club World Cup
22 Dec 2018, 19:12
Real Madrid heeft vier van de afgelopen vijf Club World Cups gewonnen. (Foto's: Reuters)

Real Madrid heeft voor de derde opeenvolgende keer de Club World Cup gewonnen. De Spaanse grootmacht heeft Al Ain van Abu Dhabi in de finale verslagen met 4-1. Het is de vierde keer dat Real Madrid de Club World Cup wint.

Niemand anders dan Luka Modric, winnaar van de Ballon d’Or 2018, scoorde de openingstreffer in de 14e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied nadat hij was aangespeeld door Karim Benzema.

Marcos Llorente trapte vanop zo’n 23 meters verbluffend zijn eerste professionele doelpunt in de 60e minuut, terwijl Sergio Ramos achttien minuten later de derde voor zijn ploeg binnenkopte vanuit een hoekschop van Modric.

Tsukasa Shiotani van Al Ain zorgde voor de eerredder in de 86e minuut, net voordat Yahya Nader het leder in extra tijd (91e) in eigen doel kegelde.

Real had de kans om meer doelpunten te maken. Lucas Vazquez doelpoging ketste op de paal en Gareth Bale - die in de semi-finale een hattrick scoorde tegen Kashima Antlers - kwam dicht in de buurt met een spectaculaire bicicleta die net over de doellat ging.

Al Ain had River Plate geschokt door met strafschoppen te winnen in de halve finale, maar vanmiddag zag het er nauwelijks naar uit dat ze dat staaltje weer zouden herhalen in het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi.

Middenvelder Toni Kroos heeft vijf van de afgelopen zes Club World Cups gewonnen; in 2013 met Bayern München en 2014, 2016, 2017 en 2018 met de Spaanse ploeg.

Real heeft nu het record behaald voor de meeste overwinningen in de competitie, die voor het eerst plaatsvond in 2000. De Madrilenen hebben er één meer dan hun Spaanse rivalen, Barcelona.

River Plate, de winnaar van de Copa Libertadores, won de derde plaats in de play-off door de Aziatische kampioenen Kashima Antlers te verslaan met 4-0. Gonzalo Martinez scoorde tweemaal op wat naar verwachting zijn laatste verschijning is voordat hij naar MLS-kampioenen Atlanta United gaat.