Dc Cirino blij met registratie vuurwapens in Kabalebo
22 Dec 2018, 07:43
foto
Een politieagent bezig met de registratie van het wapen in het bestuursressort Kabalebo.


Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino van bestuursressort Kabalebo, is blij dat de registratie van vuurwapens is begonnen. De laatste registratie is in 2005 gehouden, maar de situatie is behoorlijk veranderd in de loop der jaren. Ruim 100 personen zijn toen in beeld gebracht. Het was nodig om te weten wat de stand van zaken is nu.

Een jaar geleden hebben dc Cirino en haar collega's van Para, Boven-Suriname en Pamaka besloten er werk van te maken opdat het duidelijk wordt wie allemaal een wapen bezitten. Er is een onderhoud hierover geweest met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday die zijn medewerking voor dit project heeft toegezegd.

De dc zegt aan Starnieuws dat de inventarisatielijsten in dozen bij de politie lagen. Met medewerking van politie Nickerie hebben het commissariaat en het traditioneel gezag de lijsten doorgenomen. Het blijkt dat enkele mensen overleden zijn en sommige bejaarden hun wapen overgedragen hebben aan gezinsleden.

De lijst is intussen geactualiseerd. Het commissariaat verleent assistentie aan de politie die met de registratie ter plekke is begonnen. Nu vindt er een inventarisatie plaats van de actuele situatie. Ook mensen met een illegaal wapen in hun bezit worden in kaart gebracht. De dc zegt dat in deze fase er geen nieuwe registratie plaatsvindt. Dat komt in fase 2. Het gaat nu om - zoals de procureur-generaal het heeft uitgedrukt - een pilotproject. Verwacht wordt dat de registratie in januari zal zijn afgerond. Hierna zullen ook de overige districten aan bod komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May