COL wil ingrijpen president in achterstelling gepensioneerden
22 Dec 2018, 09:36
foto
Hugo Blanker, voorzitter van de ABO en COL in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Hugo Blanker, voorzitter van de Algemene Bond Overheidspersoneel (ABO), heeft in een brief aan president Desi Bouterse aandacht gevraagd voor de dreigende achterstelling van een groep gepensioneerden uit overheidsdienst. Het gaat om gepensioneerden, van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Stichting Planbureau Suriname, Cebuma en enkele individuele gepensioneerden. Blanker ging dieper in op deze kwestie vrijdag tegenover journalisten op het universiteitscomplex.

Deze gepensioneerden blijken niet in aanmerking te zijn gekomen voor de toekenning van de recente aanpassing van de pensioenuitkering. Het pensioenfonds heeft aan de ABO geen harde garanties gegeven dat deze categorie mensen in aanmerking komt voor de compensatie.

Blanker geeft aan dat deze mensen ook hebben gestort in het Pensioenfonds en dus ook in aanmerking dienen te komen voor volledige compensatie. Via de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst is onlangs een aanpassing gepleegd aan de pensioenen volgens het Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen uit 2015.

De ABO vraagt aan de president om het bestuur over deze kwestie te ontvangen. Blanker die tevens voorzitter is van de Confederatie van voor Organisaties van Landsdienaren (COL) geeft aan dat deze case overgenomen is. COL pleit ervoor dat de gedupeerde gepensioneerden vanaf de eerst komende storting van de pensioengelden over hun rechtmatig deel kunnen beschikken.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May