Cultuurkenner James Ramlall is niet meer
19 Dec 2018, 22:17
foto


“James Ramlall heeft een enorme bijdrage geleverd aan de cultuur in Suriname, juist omdat hij geen duidelijke kleur bekende,” zegt Benjamin Mitrasingh die hem in de jaren 80 opvolgde als directeur Cultuur. Ramlall was jarenlang waarnemend directeur Cultuur. Hij is vandaag overleden. Ramlall is 83 jaar geworden.

“Ramlal was een fijne man die zich makkelijk op verschillende culturele velden kon bewegen. Hij kon zich schikken op elke culturele activiteit. En dat was prettig.” Mitrasingh zegt dat ofschoon Ramlall precies wist waar hij naartoe wilde, politiek ook nergens te vinden was. “En dat heeft hem groot gemaakt.” Bij de herdenking van de 35e jaardag van het Directoraat Cultuur, zei Ramlall dat cultuur heel dynamisch is die ongestoord moet doorgaan. Hij heeft aan de voet gestaan van de oprichting van Caribbean Centre te Lelydorp. Het complex biedt plaats voor conferenties in een natuurlijke bosrijke omgeving.

De culturele wereld heeft vandaag ook de bekende dichter Michaël Slory verloren. Slory was een tijdje ziek. Hij is ook 83 jaar geworden.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October