Tyrone Spong: Ik ben ready voor oorlog
20 Dec 2018, 01:51
foto
Tyrone Spong en zijn tegenstander Ytalo Perea uit Ecuador nemen het vrijdag op tegen elkaar. Zij hebben respect voor elkaar. (Foto: René Gompers)


“Ik ben ready voor oorlog,” kondigt boxer Tyrone Spong aan. Voor tegenstander Ytalo Perea uit Ecuador maakt het niet uit dat ‘The King of The Ring’ in zijn eigen land vecht. “Ik heb eerder gestaan tegenover vechters in hun eigen land. Het maakt mij niet uit, ik ben er klaar voor,” benadrukt de 25-jarige vechter. De boksers zijn het erover eens dat er teveel woorden gebezigd worden. Ze stellen dat ze beiden heel lang hebben getraind voor een datum. Vrijdag zal in de Anthony Nesty Sporthal uitgevochten worden wie de betere vechter is.

Spong is dubbel kampioen: hij is de Latino Heavyweight champion van de World Boxing Council (WBC) én van World Boxing Organisation (WBO). Er zal gevochten worden om beide titels. Spong heeft sinds zijn intrede in de bokswereld, alle 12 gevechten met een knock-out beslecht.

De organisatoren van het evenement WBC, WBO en Purple Promotion hebben woensdag een persconferentie gehouden in de Ballroom van Torarica. Er is dieper ingegaan op 'The King Returns To his Jungle' en alles daaromheen. Naast de ‘main eventers’ is ook kennis gemaakt met de andere vechters. Er zal onder ander ook gevochten worden om de WBC Latino Super Middleweight Title en de WBO Latino Super Middleweight Title.

The King of The Ring is blij dat hij voor eigen publiek uitkomt. “Een droom is in vervulling gegaan,” deelt hij mee. Spong benadrukt dat hij het niet voor het geld doet wanneer hem gevraagd wordt hoeveel hij gaat verdienen aan dit gevecht. Spong is iedereen, in het bijzonder president Desi Bouterse “heel erg dankbaar voor het waarmaken van die droom dat ik vrijdag aanstaande mijn titels kan verdedigen, dat ik kan vechten voor mijn eigen volk.”

De ‘main eventers’ hebben nogal veel respect voor elkaar. Beiden zien in elkaar een 'waardige tegenstander'. Maar knokken zal het zeker worden.
Perea is ook Olympisch bokskampioen. Hij heeft furore gemaakt bij de Panamerican Games van 2011 toen hij de Super Heavyweight title op 18-jarige leeftijd op zijn naam schreef. Perea is sinds 2013 actief als professionele bokser. Van zijn 16 boksgevechten zijn twee onbeslist, hij heeft 3 verloren en heeft 11 met knock-outs gewonnen.

Spong is 33 en is sinds 2015 professionele bokser. Daarvoor was hij actief als kickboxer tussen 2003 en 2014 en in de Mix Martial Art (MMA) tussen 2012 en 2015. Hij heeft een aantal titels op zijn naam staan. In oktober 2017 eiste hij middels een knock-out de WBC Latino Heavyweight Championship op. En februari dit jaar heeft hij hetzelfde gedaan voor de WBO Latino Heavyweight Championship. Vrijdag wordt beslist of The King of The Ring zich nog WBO en WBC kampioen mag noemen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May