Ambulancedienst SVZ introduceert '124'
30 Nov 2018, 06:30
foto


De ambulancedienst van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) wordt in een nieuw jasje gestoken. Vandaag introduceert het ziekenhuis de A.D.S.; Ambulance Dienst SVZ, en het noodnummer ‘124’ aan de samenleving. Er zullen simulaties worden gedaan van de 24/7 Service, de spoedeisende en planbare ambulancezorg, reanimatie, glucosemeting, infuus inbrengen, rolstoel vervoer en monitorbewaking tijdens vervoer, meldt de voorlichting van het SVZ.

De nieuwe diensten zijn voor patiënten die landelijk verplaatst moeten worden van en naar het ziekenhuis of tussen ziekenhuizen, onder begeleiding van getraind ambulancepersoneel. De plechtigheid zal plaatsvinden bij de ingang van de SVZ Spoedpost van 10:00u tot 10:45u.

De simulatie wordt de tweede die in korte tijd wordt gehouden. Eerder deze maand is er te Leonsberg een zwaar verkeersongeluk in scene gezet, een praktische oefening voor het ‘eerste hulp’ personeel van de Surinaamse Centrale Ambulance Dienst (Surcad) én de brandweer. De simulatie was tegelijk ook promotie voor de reeds actieve hulplijn 117, waar men rechtstreeks naartoe kan bellen voor een ambulance.

Surcad-directeur Roel Brug zei bij de simulatie, dat er in januari 2019 een campagne zal starten om ‘117’ te promoten. De dienst heeft een eigen meldkamer, negen ambulances, een motorfiets en een boot voor hulp op het water.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May