Jaarbeurs eerste dag al heel goed bezocht
29 Nov 2018, 03:33
foto
De Jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken is op de openingsdag al goed bezocht. (Foto's: René Gompers)


Het is al aardig druk geweest op de eerste dag van de Jaarbeurs. Heel veel mensen verlaten de plek, het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF), beladen met allerlei inkopen. De 26e editie van de Jaarbeurs belooft ook een succes te worden. Anders dan voorgaande jaren is er geen officiële en feestelijke opening geweest dit keer. De organisatie, KKF, is in rouw door het heengaan van twee bestuursleden.

Ondervoorzitter van de KKF, Moulijn Abas, is dinsdag gecremeerd en Kamerlid Robby Boedhoe op woensdag, openingsdag van de beurs. “Het waren steunpilaren van de voorzitter. Het zou niet goed zijn dat… maar business must go on,” merkt een zichtbaar aangedaan KKF-voorzitter Aniel Padarath op. “De ondernemers hebben besloten, we gaan door maar we houden rekening". Padarath vervolgt zijn rondleiding voor ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme en Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt & Visserij.

De ministers zijn 'best wel onder de indruk' van wat de Surinaamse ondernemers aan de man brengen. De beurs heeft zijn nut bewezen, stelt Soerdjan. “Het is eigenlijk een ‘interface’ tussen de bedrijven en de consumenten,” merkt hij op. “Het is een goed platform om producten, productie en innovaties van elkaar te leren, om ze te promoten.”

Tsang is ingenomen met de kwaliteit van bepaalde 'eigen' producties. “De beurs is een zekere stimulans voor mensen om te zien wat er allemaal mogelijk is met eigen kunnen”, geeft hij aan. “Er zijn heel veel hoogwaardige producten, ik hoop dat men dat ook inziet. Dat ze door Surinamers zijn gemaakt. We moeten ergens beginnen”.

Er doen meer dan 120 bedrijven en organisaties mee aan de beurs. Sommige doen heel goed zaken. Er is haast van alles te koop. Van nieuwe vrachtwagens, elektrische bromfietsen tot planten en huishoudartikelen. Uiteraard zijn er ook weer allerlei acties gaande. “Ik denk dat de Surinamers ready zijn om te komen,” merkt Padarath op. “Het is vandaag al zo druk geworden. Dan halen we wel die 80 tot 90.000 duizend bezoekers.” De beurs duurt tot en met 4 december.

René Gompers

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May