Para bezig met grote schoonmaak waterwegen
29 Nov 2018, 01:46
foto
Para heeft het startsein gegeven voor een grootscheepse actie om de natte infrastructuur in het district aan te pakken. (Foto: BIC Para)


Alle hoofdlozingen, kanalen, trenzen en kreken in Para worden opgehaald of opgeschoond. Het startsein voor de grootscheepse infrastructurele aanpak is woensdag gegeven door het commissariaat. In de bestuursressorten Para Oost, Zuid en Noord worden de werkzaamheden tegelijk uitgevoerd.

Door achterstallig onderhoud zijn kanalen en trenzen dichtgegroeid. Hierdoor hebben bewoners te kampen met wateroverlast en ongedierte, meldt het Burger Informatie Centrum. Er zijn graafmachines geplaatst in het Oosten om de Cocosdam en het Bocuskanaal op te halen. In Para Noord is de ondernemer gestart op Bernharddorp om alle lozingen naar de Hooikreek op te schonen. De wegtrenzen van de Petrus Cairoweg in Para Zuid wordt als eerste aangepakt, waarna de rest volgt.

Binnen een maand moet de aannemer S. Main Transport NV alle waterwegen in deze ressorten hebben schoongemaakt. Het ligt in de bedoeling om alle zandwegen aan te pakken, maar de werkzaamheden kunnen nog niet beginnen door de constante regenval. De aannemer heeft de opdracht om direct te starten met de rehabilitatie van de zandwegen, zodra er zonnig weer is. Het startsein voor de rehabilitatie van de wegen zal simultaan geschieden op Overtoom en Matta.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May