AZP verwelkomt eerste patiënten vrijdag op 5e etage
28 Nov 2018, 00:00
foto
Het beddenhuis op de vijfde verdieping van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is compleet gemoderniseerd.


Vrijdag worden de eerste patiënten verwelkomd op de gemoderniseerde vijfde etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Algemeen directeur Claudia Redan zegt aan Starnieuws dat reikhalzend is uitgekeken naar dit moment. "Velen zullen misschien niet begrijpen met hoeveel emotie dit gepaard gaat. Dit is een stap naar een betere zorgomgeving voor onze verpleegkundigen en in het bijzonder onze patiënten," zegt de directeur.

"Wij hebben nog vier verdiepingen te gaan en dat zal veel inzet, medewerking en geduld van alle AZP’ers, maar ook van de samenleving vergen," meent Redan. Het project voor rehabilitatie van het beddenhuis kost US$ 8,5 miljoen. "De rehabilitatie geeft een heel andere uitstraling en veel is ook gemoderniseerd ten opzichte van wat men gewend is aan patiëntenkamer in Suriname".

De technische oplevering van de 5e etage vond maandag plaats. Veel verpleegkundigen werden emotioneel met de opleveringen. Zij kunnen volgens de directeur niet wachten tot hun afdeling aan de beurt is. Nu zal de vierde verdieping worden aangepakt.

Er zijn meerdere projecten gaande momenteel in ziekenhuis om de dienstverlening te verbeteren, legt Redan uit.
1. Expansie Eye Center
2. Aanbesteding nieuw operatiecomplex
3. Uitbreiding en rehabilitatie van enige high care intensive care unit in Suriname
4. 1e hart hulppost op de Spoedeisende Hulp voor patiënten die zich aanmelden met acute hartklachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May