Verdachte weet niks van drugs in toiletruimte vliegtuig
26 Nov 2018, 20:32
foto


Robby IJ. (55) heeft tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard op de rechtszitting van maandag ontkend iets te maken te hebben met de 1300 gram cocaïne die in de toiletruimte van een vliegtuig gevonden werd in augustus van dit jaar. De verdachte, een luchthaven medewerker, deed zijn verhaal op de rechtszitting.

De man verklaarde dat hij 26 jaren al werkzaam is op de luchthaven. Zijn taak is onder andere om het toilet van het vliegtuig te ledigen en te controleren, nadat alle passagiers uitgestapt zijn. Volgens de verdachte landde het toestel op die bewuste dag rond 14.56 uur. Nadat de passagiers uitgestapt waren, ging hij naar de toiletruimte. Hij had buikkrampen en maakte toen zelf gebruik van het toilet. Dit deed hij drie keren, terwijl hij als personeelslid geen gebruik van dit toilet mocht maken. Met deze regelgeving was Robby IJ. wel bekend. Bij politie had hij verklaard dat hij niet bekend was met de bovengenoemde regel.

In deze ruimte werd een plaat gevonden waaronder de drugs in twee pakketjes gestopt waren. De kantonrechter merkte op dat de verdachte op die bewuste dag niet ingedeeld was voor de toiletten. Op de camerabeelden is het te zien dat Robby IJ. in de toiletruimte ging en de deur afsloot. Op 21 januari zal deze zaak verder behandeld worden.


Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May