Unicef verhoogt hulp vrouwen en kinderen in Venezuela
26 Nov 2018, 16:38
foto
Kinderen en vrouwen hebben het het zwaarst te verduren in Venezuela dat al jaren kampt met een economische crisis. (Foto: Reuters)


De Unicef heeft sinds augustus bijna 130 ton medicijnen, gezondheids- en voedingsmateriaal voor 350.000 vrouwen en kinderen in Venezuela ingevlogen. De hulp is bedoeld om de overheidsinspanningen te stimuleren om de gevolgen van de aanhoudende economische crisis voor de meest kwetsbaren te verlichten.

De leveringen maken deel uit van een overeenkomst met de regering om de Unicef-programma's in het land uit te breiden, onder meer via technische samenwerking en capaciteitsopbouw. De economische crisis in Venezuela heeft de toegang van kinderen tot essentiële diensten beperkt en dreigt tientallen jaren van vooruitgang te keren.

Volgens het jongste rapport State of Food Security and Nutrition in the World is bijna 12 procent van de bevolking ondervoed. Het aantal gevallen van mazelen steeg van 727 in 2017 tot 5.525 in 2018. Een uitbraak van difterie die in juli 2016 begon, leidde tot 1.249 bevestigde gevallen, veelal onder kinderen.

Samen met het National Nutrition Institute en andere partners heeft Unicef tot nu toe 100 ton voedingssupplementen geleverd aan 150.000 kinderen, waaronder micronutriënten, therapeutische voeding voor de behandeling van ondervoeding en ontworming en waterzuiveringstabletten. De VN-organisatie werkt samen met partners uit de overheid en het maatschappelijk middenveld ook aan het versterken van voedings- en voedingspraktijken door het promoten van screening op borstvoeding en voeding.

Unicef heeft samen met het ministerie van Gezondheid ook 30 ton medicijnen en gezondheidssupplementen verstrekt om de verspreiding van infectieziekten te helpen stoppen en de gezondheidsresultaten voor kinderen en vrouwen in kwetsbare gemeenschappen te verbeteren. Deze materialen zullen worden gebruikt voor de behandeling en verzorging van 25.000 zwangere vrouwen, 10.000 pasgeborenen in neonatale afdelingen en meer dan 2.300 kinderen die leven met HIV. Door het uitgebreide programma van Unicef hebben nu 40.000 zwangere vrouwen toegang tot snelle HIV- en syfilisonderzoeken, terwijl 100.000 kinderen en zwangere vrouwen toegang hebben tot de behandeling van malaria.

Sinds 1991 is Unicef aanwezig in Venezuela. De organisatie heeft de afgelopen twee jaar zijn samenwerking met partners versterkt om kwetsbare kinderen die door de economische crisis zijn getroffen, te voorzien van ondersteuning op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, voeding en bescherming. Tot dusverre heeft Unicef dit jaar ook de vaccinatie ondersteund van kinderen met 2,5 miljoen doses mazelenvaccins en heeft zij antiretrovirale middelen voor 2.334 kinderen en antimalariamiddelen voor 150.000 kinderen verstrekt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May