Jogi wil oplossing bestemmingsprobleem Groningen
24 Nov 2018, 12:28
foto
De Srefidensi-viering dit weekend in Groningen, Saramacca. Vanavond zijn er optredens van verschillende muziekgroepen. (Foto: Leroy Troon)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat er goede maatregelen moeten worden getroffen opdat bewoners van Groningen niet gedupeerd worden. Een deel van de mensen dat zich geregistreerd had, heeft geen sticker kunnen krijgen voor zijn voertuig. Enkele kilometers rond Groningen zijn de wegen afgezet voor de Srefidensi-viering.

Jogi zegt dat er alle begrip voor is dat tijdens de parade en het defilé mensen niet op en neer kunnen rijden. Dit is niet mogelijk om veiligheidsredenen. "Maar vandaag al kunnen mensen zich niet meer verplaatsen met hun auto zonder een sticker. Niet iedereen heeft een sticker gekregen omdat deze op waren," zegt Jogi. Het is niet gelukt om deze kwestie te bespreken met de lokale autoriteiten, zegt de volksvertegenwoordiger. Zij waren niet bereikbaar. De mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd.

De organisatie heeft aangegeven dat er pendelbussen beschikbaar zijn voor mensen die de activiteiten willen bezoeken. "Dat is prima voor gasten die naar Groningen komen, maar de bewoners ter plekke kunnen hun groenten en andere spullen niet vervoeren met pendelbussen," stelt Jogi. Hij hoopt dat er een oplossing voor dit probleem wordt gevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May