Investeringsmogelijkheden Suriname belicht in Parijs
22 Nov 2018, 03:03
foto
De CEO van Investsur Ike Antonius tijdens een presentatie in Parijs. Naast hem ambassadeur Reggy Nelson.


De Surinaamse ambassadeur in Frankrijk, Reggy Nelson en Investsur-directeur Ike Antonius hebben dinsdag in Parijs, Frankrijk, tijdens een speciale activiteit van La Lettre Diplomatique het land als eregast belicht. Dit gerenommeerde Frans blad biedt toegang tot grote netwerken zowel binnen als buiten Frankrijk, meldt Investsur.

Op uitnodiging van de Surinaamse ambassade in Parijs heeft Investsur presentaties over Suriname gehouden voor een gezelschap van ruim tweehonderd personen. Dit sluit volgens Antonius aan bij de gestelde doelstelling, van het onlangs geproclameerde Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname, om ook in nauwe samenwerking met Surinaamse diplomatieke vertegenwoordigingen investeringsmogelijkheden te presenteren.

Ambassadeur Nelson gaf aan dat Suriname openstaat voor samenwerking met het Franse bedrijfsleven en dat door de regeringen van beide landen wordt gewerkt aan verbetering van de onderlinge relaties. Het geheel vond plaatst ten overstaan van grote delen van diplomatieke vertegenwoordigingen, alsook autoriteiten en vertegenwoordigers van de private sector in Frankrijk.

In het verlengde hiervan heeft de ambassade een seminar georganiseerd voor de 'business community' in Frankrijk en de diplomatieke vertegenwoordigingen. Investsur CEO, Antonius, heeft de potentie van Suriname op specifieke gebieden belicht, terwijl eveneens beleidsdoelen van de regering werden gepresenteerd in sectoren die gepaard gaan met kapitaal intensieve investeringen. Ook werd Surinames potentie op het gebied van toerisme en agribusiness gepresenteerd.

Aanwezigen hebben na de presentatie de gelegenheid gehad om middels een vragenronde nadere informatie te verkrijgen over specifieke gebieden, zegt Antonius. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers uit het bankwezen, financiële dienstverlening, de energie, mijnbouw, agro- en constructie sector en infrastructuur.

Namens Investsur was mede aanwezig Sigmund Proeve als adviseur, terwijl Lamuré Latour NV Havenbeheer vertegenwoordigde. Volgens voorlopige informatie zullen diverse vertegenwoordigers die het seminar hebben bijgewoond nog in de eerste helft van 2019 naar Suriname afreizen voor vervolggesprekken. De activiteit heeft in nauwe samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën plaatsgevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May