Jeugdigen in 'Opa Doeli' uiten zich over vrije mening
21 Nov 2018, 17:26
foto
Jongeren in Opa Doeli tijdens de workshop dinsdag, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. (Foto: Juspol/NII)


Naast jeugdigen die in voorarrest zitten in 'Opa Doeli' zullen ook jongeren in het Jeugd Opvoedingsgesticht in de Penitentiaire Inrichting Santo Boma, een workshop volgen over vrije meningsuiting. De dienst Justitiële Kinderbescherming (JKB) heeft in samenwerking met het Kinderfonds Unicef deze workshop in 'Opa Doeli' gehouden op dinsdag 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

De dienst JKB en Unicef hebben samen dit project gefinancierd en Suriname Training & Consultancy (Smart) is aangetrokken om aan deze groep jeugdigen de training te verzorgen. De trainers waren Mirella Harjoprajitno, Shantusha Jairam en Saskia Trienen, bijgestaan door de maatschappelijke werkster van 'Opa Doeli' en de Justitiële Kinderbescherming. De groep jeugdigen bestond uit 36 jongens in de leeftijdsklasse 13 tot 18 jaar. De jongeren hebben in groepen kunnen aangeven welke rechten ze hebben en verder uitgelegd waarom de plichten ook erbij horen. Verder is aan de orde gekomen: geweld, agressie en agressief gedrag, soorten agressie, omgaan met agressie en grip op agressie.

Aan het einde kregen de jongeren een opdracht met als thema 'Meningen en Agressie', waarbij zij op de juiste manier een mening moesten vormen en uiten, alsook een letter van hun naam positief benoemen. Het hoofd van JKB Marsha van Halen heeft besloten dat deze workshop op 30 november in het Jeugd Opvoedingsgesticht wordt gehouden, meldt Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May