Suriname wint met 2-1 van St Vincent & Grenadines
04 Nov 2018, 00:52

Suriname heeft ook zijn tweede ontmoeting in winst omgezet in de Concacaf U-20 kampioenschappen. St. Vincent & the Grenadines werd zaterdag met 2-1 verslagen; een stand die bij rust werd bereikt.

Doelman Rivaldo Soesman mag toch wel tot de held van de wedstrijd worden gerekend. Kort vóór het laatste fluitsignaal stopte hij een penalty waardoor St. Vincent niet op gelijke hoogte kwam met Suriname. Het was toch een moeizame overwinning gelet op de omstandigheden van het spel. Suriname kwam op gegeven moment met 10 man te staan. Daniel Wijdenbosch werd twee maal geel gekleurd en moest in de tweede helft aan de kant. Suriname speelde ongeveer twintig minuten tot aan de slotfase met 10 man.

In de eerste helft was het een haast gelijk opgaande strijd met wat meer agressiviteit aan de zijde van Suriname. De bal werd in de beginminuten goed in de ploeg gehouden en de verdediging deed prachtig werk. Ondanks enkele reële kansen, ook aan de zijde van Suriname, kwam St.Vincent & the Grenadines eerst op voorsprong. De bal werd onvoldoende uit de verdediging gehaald en zat St. Vincent reeds in de 22e minuut op rozen:0-1. Alvaro Verwey, de captain aan Surinaamse zijde, kreeg in deze helft ook een goede kans, maar zijn inzet uit een voorzet ging centimeters naast het doel.

Suriname bleef druk uitoefenen ondanks een achterstand. Dit werd uiteindelijk na 7 minuten later beloond met een harde schuiver van Gleofilo Vlijter, diagonaal langs de doelman. Verwey maakte het uiteindelijk toch goed door in de 33e minuut prachtig in te lopen en de doelman te verslaan: 2-1. Suriname bleef zoeken naar meer in deze helft maar het gewenste resultaat bleef uit.

In de tweede helft kwam er nog meer opleving bij Suriname, maar was van korte duur vanwege de rode kaart. St. Vincent schoot ook tegen de paal. Vlijter kwam na een counter centimeters tekort voor een derde doelpunt. St. Vincent zette alles op alles maar de verdediging van Suriname hield stand.

Ondanks de overwinning staat Suriname nu op de tweee plaats in poule A. De USA dat zaterdag met 13-0 won van de US Virgin Islands is vanwege een betere doelsaldo op de eerste plaats in deze poule. Suriname, de USA én Trinidad & Tobago zijn ongeslagen in poule A. Maandag komen de landen in poule A weer in actie. Suriname komt dan uit tegen Puerto Rico. De USA neemt het dan op tegen Trinidad & Tobago.