Dikan neemt slotdocument 'Diitabiki' in ontvangst
29 Oct 2018, 22:26
foto
Leo Brunswijk, voorzitter van de organisatie van de gran krutu, overhandigt het document aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. (Foto: NII)


De Verklaring van Diitabiki is officieel in ontvangst genomen vandaag door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Het document, dat getekend is door de granmans Bono Velantie en Lesley Valentijn, is aan de bewindsman overhandigd door Leo Brunswijk, voorzitter van de commissie 'viering 10 oktober Diitabiki'.

De minister liet zich bij het ontvangen van de verklaring bijstaan door districtscommissaris August Bado van bestuursressort Tapanahony en directeur Wensley Misiedjan van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland. De bewindsman heeft de commissie beloofd dat hij het document zal doorgeleiden naar vicepresident Ashwin Adhin, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De verklaring is een uitkomst van de Liba Krutu op 8, 9 en 10 oktober te Dritabiki aan de Tapahonyrivier is gehouden. Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Adhin zou aanvankelijk te Dritabiki de verklaring op 10 oktober in ontvangst nemen. De president heeft na overleg met de regeringsdelegatie, de missie afgeblazen.

U kunt de verklaring hier downloaden.
pdf-icon.gif Verklaring_van_Diitabiki.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May