Krijgsraad wijst verzoek Kanhai af
29 Oct 2018, 10:36
foto
Irvin Kanhai, raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Het verzoek van de raadsman Irvin Kanhai om namens zijn cliënt Desi Bouterse het laatste woord te voeren, is afgewezen door de Krijgsraad. Dit besluit heeft de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, zojuist meegedeeld na een schorsing. Zijn cliënt moet in persoon aanwezig zijn op de zitting. De zaak tegen Bouterse is tot nader order uitgesteld. Dan zal er uitspraak volgen in dit proces dat al 18 jaar duurt.

Nadat Kanhai zijn dupliek had gehouden, vroeg hij de Krijgsraad om namens Bouterse het woord te voeren. Hij overhandigde een machtiging daartoe aan de president van de Krijgsraad. Na de reactie van auditeur-militair Roy Elgin aangehoord te hebben, werd de zitting geschorst voor overleg met de rechters Suzanna Chu en Rewita Chatterpal, die deel uitmaken van de burgerkamer.

Elgin heeft vóór de schorsing aangegeven op de zitting dat het ongebruikelijk is dat een raadsman het laatste woord mag voeren volgens zijn cliënt. Deze mogelijkheid wordt alleen gegeven aan de verdachte aan het eind van het proces zijn zegje te doen. Tegen Bouterse is 20 jaar cel geëist. Nu wordt de zaak tegen Jimmy Stolk behandeld. Tegen hem is vrijspraak geëist door de auditeur-militair. Stolk is wel aanwezig op de zitting. Hij geeft aan onschuldig te zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May