SICCI ontvouwt plannen bij bezoek aan Pollack-Beighle
24 Oct 2018, 22:06
foto
De delegatie van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry op bezoek bij minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle (m). (Foto: Buza/NII)


De Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI), zal zich de komende periode voornamelijk richten op ICT, voedsel en landbouw, ondernemerschap, trainingen en opleidingen. Een delegatie van de organisatie heeft bij een kennismakingsbezoek, maandag, aan de minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, haar plannen ontvouwd.

Pollack-Beighle noemde naast deze gebieden van samenwerking ook mogelijkheden op het gebied van mijnbouw en ontwikkeling van diasporabeleid. De delegatie was onder leiding van haar voorzitter, Nizaad Bissumbhar. Er is besproken hoe SICCI, als private organisatie, kan bijdragen aan de bevordering van de economische samenwerking tussen India en Suriname.

SICCI heeft onder andere als doel, het bijdragen aan een betere benutting van bestaande en nieuwe economische samenwerkingsmogelijkheden tussen beide landen. Deze is in het bijzonder gericht op kleine en middelgrote ondernemingen, op basis van wederzijds respect en win-win. Volgens de SICCI kan Suriname zijn economie ontwikkelen door optimale samenwerking met India en hierdoor een belangrijke rol vervullen in de Caraïbische regio, meldt de voorlichting van Buza, via het Nationaal Informatie Instituut.

De secretaris van SICCI, Pavan Bhojwani en de ondervoorzitter, Lindsay Goossens, zaten ook in de delegatie. SICCI is geproclameerd op 4 mei 2018 en heeft haar eerste ‘Business Circle’ bijeenkomst in samenwerking met diverse ministeries, gehouden op 3 augustus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May