Managementtraining voor Juspol-top
24 Oct 2018, 19:52
foto
De directeur Operationele Diensten van Juspol, Lucretia Redan, aan het woord bij de aanvang van de training. (Foto's: Juspol/NII)


Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) gaat voor een hogere medewerkerstevredenheid, hogere benuttingsgraad van de capaciteiten van de mensen die in dienst zijn van het ministerie en een hogere arbeidsproductiviteit. Woorden van directeur Operationele Diensten van Juspol, Lucretia Redan. Verschillende leidinggevenden, onderdirecteuren en diensthoofden van Juspol, volgen daartoe vijf weken een praktijkgerichte managementtraining. De training is maandag van start gegaan in de vergaderzaal van het ministerie.

De participerende leidinggevenden krijgen inzicht in tal van leiderschapsstijlen. De training dient ook als versterking bij hun persoonlijk functioneren. Het is de bedoeling om de leidinggevenden de nodige vaardigheden en competenties die horen bij effectief en creatief leiderschap bij te brengen.

Redan gaf aan dat de leiding van het ministerie lager mentaal ziekteverzuim en een slimmere, innovatieve en resultaatgerichte aanpak van de werkzaamheden wil zien. Daarnaast wil het meer werkplezier en innerlijke betrokkenheid van alle medewerkers en de stimulans van openheid, vertrouwen, team leren en samenwerken bevorderen onder het personeel.

De docent is Sunill Lakhi, business consultant, bedrijfskundige en organisatiekundige. De vijftien cursisten gaan onder andere leren hoe zij een strakke organisatievisie moeten ontwikkelen, medewerkers inspireren en omgaan met stress en de tijd. Ze leren ook hoe zij constructieve feedback moeten geven, problemen en conflicten oplossen en hoe medewerkers te ondersteunen op een coachende manier.

De training wordt afgesloten met een reflectieverslag volgens de methode van Situatie, Taak, Actie en Resultaat (STARR), zegt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May