T-shirt Dierendag met ontwerp Reinier Asmoredjo
07 Oct 2018, 04:47
foto
T-shirt ontwerp van beeldend kunstenaar Reinier Asmoredjo.


Een 'original design' van beeldend kunstenaar Reinier Asmoredjo siert het 14e dieren T-shirt. De Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex NV lanceren vandaag, in verband met Werelddierendag op 4 oktober, het T-shirt. De kunstenaar gebruikt in zijn ontwerp de karakteristieke kop van de papegaai, afgetekend tegen een gestreepte achtergrond die symbool staat voor de tralies van een kooi.

De papegaai is in Suriname ook een zeer gewild huisdier en is ook een bedreigd diersoort. Het is dan ook toepasselijk om in verband met Werelddierendag aandacht te vragen voor de manier waarop deze mooie dieren gevangen en opgesloten worden, vaak met wel tientallen in een kleine kooi. Eenieder heeft dat trieste beeld vast wel een keer ergens langs de weg gezien. Dit mag en kan zo niet langer doorgaan! Met dit speciaal ontwerp, hoopt de kunstenaar bij de kijker niet alleen bewondering, maar ook bewustzijn en respect voor deze bijzondere vogel op te roepen, stellen DBS en Readytex.

Na de kunstenaars Rinaldo Klas, Sri Irodikromo, Dhiradj Ramsamoedj en Kit-Ling Tjon Pian Gi, was nu de beurt aan Reinier Asmoredjo om zijn creatieve talent aan het werk te zetten. Dit 14e T-shirt van de DBS met origineel kunstontwerp van Asmoredjo een aanvulling voor de collectie van de dieren- én kunstliefhebber.

Het wordt voor de DBS steeds moeilijker de kostbare zorg van de dieren in het asiel te dragen, en de steun van de gemeenschap is dus essentieel. Naast de uitgebreide boekenmarkt en het nieuwe ‘original design’ T-shirt van Reinier Asmoredjo, zijn naast eten en drinken diverse spulletjes te koop. Ook worden enkele activiteiten gehouden. Bezoekers kunnen op deze dag ook een nieuw huisdier in het asiel uitzoeken en adopteren.

De Werelddierendag wordt vandaag in het dierenasiel tegenover de Paramaribo Zoo gevierd van 9:00 tot 14:00 uur. Daarna zijn de T-shirts vanaf maandag te verkrijgen bij Readytex.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May