Hoefdraad vraagt om kritisch te kijken naar rol douane
05 Oct 2018, 20:51
foto
Bevorderde douaneambtenaren krijgen een insigne opgespeld. (Foto: Financiën/NII


Een organisatie waar carrière ontwikkeling gewaarborgd is. Zo noemt August van Lobbrecht, coördinator van het managementteam van de Douane, deze dienst. Onlangs kregen 6 adjunct-inspecteurs, 15 hoofdverificateurs, 33 verificateurs 2e klasse, 13 commiezen 2e klasse en 17 commiezen 1e klasse, in een ceremonie in de Congreshal, een bewijs van bevordering opgespeld.

Op deze avond zijn ook 4 gepensioneerden, met 38 en 39 dienstjaren gehuldigd. Tijdens de ceremonie zijn er toespraken gehouden door het hoofd van de Dienst, de bondsvoorzitter, de waarnemende directeur Belastingen en de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad.

Hoefdraad gaf aan dat er kritisch gekeken moet worden naar de rol van de douane. “Het is een enorme uitdaging om deze dienst te transformeren.” Hij vroeg de functionarissen open te staan voor verandering. Van Lobbrecht benadrukte de meerdere verantwoordelijkheden die de ambtenaren bij het verkrijgen van een hogere rang nu hadden.

Douane bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zei dat voor het eerst zo een grote groep officieren gehuldigd is. Volgens haar zijn de douaneambtenaren ontevreden, omdat er geen doorgroeimogelijkheid voor hen bestaan. Zij stelde dat de bond openstaat voor samenwerking met het managementteam. Zij bedankte de gepensioneerden voor hun inzet. Ook Hoefdraad werd bedankt omdat hij “een open oor heeft voor de bond en niet zomaar toezeggingen doet.” Een mijlpaal noemde zij de bevordering van drie vrouwen tot hoofd verificateur. Verder riep zij op tot eenheid.

Joan Makhanlal-Veldhuizen zei in haar toespraak dat er gelijk een bevordering moest worden opgemaakt wanneer iemand geslaagd is voor een opleiding. Het is volgens haar prachtig om te zien dat mensen hun opleidingen succesvol afronden, meldt het ministerie van Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May