Minister Pengel kijkt uit naar businessplan SLM
05 Oct 2018, 09:17
foto
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hij verwacht een goed businessplan van de SLM. (Foto: Raoul Lith)


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal over twee weken het businessplan van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gepresenteerd krijgen van de directie. Daaruit moet blijken op welke wijze de leiding van de parastatale instelling gezond zal maken. De directie is samen met de raad van commissarissen al bezig maatregelen te nemen om verlieslatende afdelingen af te stoten om na te gaan hoe bepaalde diensten kunnen worden uitbesteed.

De bewindsman verwacht niet dat het bedrijf dit jaar al uit de rode cijfers zal zijn, maar de stappen hiertoe worden al gezet. De nieuwe directie en raad van commissarissen hebben van de aandeelhouder de opdracht gekregen om weer winst te maken. De overheid is de grootste schuldeiser van de SLM. De indirecte subsidie die gegeven wordt, kan niet voortgezet worden.

Een van de plannen die gerealiseerd moeten worden is het vernieuwen van de vloot van de SLM. Er zullen efficiëntere vliegtuigen worden ingezet. Daarnaast wordt ook de samenwerking met touroperators en diverse contracten onder de loep genomen. De verkoop van tickets in SRD is verwelkomd door de samenleving. Na evaluatie zal nagegaan worden hoe hier verder op ingespeeld kan worden. Pengel antwoordt op een vraag dat hij hoopt na de presentatie van het businessplan met een goed gevoel de aandeelhouder in te kunnen lichten over de ommekeer die gekomen is in het bedrijf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May