Rehabilitatie fietspad Commewijne verloopt vlot
04 Oct 2018, 20:34
foto
Een deel van het fietspad in aanleg, in Noord Commewijne.


Er wordt hard gewerkt aan het rehabiliteren van het 24 kilometerlange fietspad, dat loopt van Rust en Werk tot Bakkie te Noord Commewijne. Er zullen 7 bruggen gebouwd worden om van het pad een aaneensluitend geheel te maken. Een groot deel van het pad is door rivierwater weggespoeld. Dit autovrije fietspad is van grote betekenis voor toeristen en de lokale bevolking.

Het officiële startsein is op 27 september gegeven, in het kader van Wereld Toerisme Dag. Volgens Sirano Zalman een van de clusterpartners, zullen er met dit project niet alleen meer toeristen worden aangetrokken, maar kunnen zij ook langer op toeristische plekken blijven en met de fiets de voormalige Hollandse plantages bezichtigen.

De lokale bevolking zal echter het meest gebruikmaken van het fietspad. “Families gaan elkaar weer kunnen bezoeken in de dorpen. Ook de kinderen hoeven dan niet meer in internaten te blijven vanwege de hoge bootkosten, maar kunnen dan op de fiets naar school”, geeft Zalman aan.

Armand van Alen van NV Van Alen's Betonindustrie (VABI), die ook werkt aan het project, heeft op eigen kosten reeds 2 duurzame bruggen te Rust en Werk gebouwd. Grassalco heeft kortgeleden een symbolische overdracht van een grote partij steenslag en boulders gedaan om grote delen van het fietspad te verharden.

De Noord Commewijne Cluster heeft dit project deels gefinancierd gekregen, via het Pilotproject Innovation for Firms in Suriname (IFS), dat uitgevoerd wordt door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). De cluster bestaat uit 27 partners en daarnaast is er ook een funding cluster, bestaande uit 10 partners, in het leven geroepen om dit project te helpen ondersteunen. Het gerehabiliteerde fietspad moet in mei 2019 volledig in gebruik worden genomen, meldt HI&T, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May