Volksgezondheid voert voorlichting op; meldpunt klachten
03 Oct 2018, 11:45
foto


Het ministerie van Volksgezondheid heeft geconstateerd dat er nog onvoldoende informatie is over diverse voorzieningen. Daarom is besloten om de voorlichting te verscherpen. Er zal ook een meldpunt voor klachten worden ingevoerd.


Gezondheid staat bovenaan de nationale agenda en is één van de dragers in de Grondwet, die sociale bescherming biedt in de context van de huidige economische stagnatie, stelt het ministerie in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

Het publiek is onvoldoende geïnformeerd over basiszorgverzekering, diensten bij de verschillende gezondheidsinstellingen, radiologische onderzoekingen, medicamentenvoorziening en sociale voorzieningen binnen de volksgezondheid, waarbij onnodig bijbetaald wordt. Ook constateert het ministerie gevallen waarbij dienstverleners de wet overtreden.

Het ministerie zal de komende periode zijn voorlichting en transparantie van informatie opvoeren in samenwerking met de gezondheidsinstellingen.
De financiering van de gezondheidszorg zal in dit kwartaal topprioriteit zijn, waarbij gewerkt zal worden aan wetgeving voor de herverdeling van de financiering van de basiszorg en de dure zorg.

Er zal actief naar nieuwe modellen voor financiering worden gezocht voor onder andere dure medische ingrepen, kankerbestrijding en dure medicamenten. Deze dure zorg kan niet gefinancierd worden uit de huidige premiekosten. Financiering van de basiszorg komt hierdoor in gevaar. Met de nieuwe wetgeving zullen bijbetalingen tot het verleden moeten gaan behoren. Voor nu zal er gewerkt worden aan een optimale voorlichting waarbij de samenleving goed geïnformeerd zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May