PCS neemt Spoedeisende Psychiatrie in gebruik
03 Oct 2018, 06:30
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid neemt de Spoedeisende Psychiatrie in gebruik. Hij wordt bijgestaan door medisch directeur Rudi Dwarkasing en de nieuwe algemeen directeur Radj Jadnanansing. (Foto: Raoul Lith)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft dinsdag de eerste Spoedeisende Psychiatrie in Suriname in gebruik genomen. Het is een unicum voor Suriname en het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) benadrukt medisch directeur Rudi Dwarkasing de ingebruikname van de Spoedeisende Psychiatrische.

De unit is volgens Dwarkasing bedoeld om interventies vanuit PCS te plegen in de thuissituatie. De patiënt kan sneller en makkelijker in de thuissituatie geholpen worden. Dit concept is volgens hem succesvol. Door hulp in de thuissituatie te bieden is het aantal ligdagen de afgelopen vijf jaar gedaald is.

Dayasankar Mathoera, die dinsdag afscheid heeft genomen als algemeen directeur van PCS, geeft aan dat via de spoedafdeling een intake gedaan kan worden, waarna de persoon verwezen kan worden naar de opname of ambulante zorg. Er is eerst een paar maanden proefgedraaid, nadat de uitrusting in orde was. Nu is het zover om deze dienstverlening formeel in gebruik te nemen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May