PCS en RGD formaliseren samenwerking
03 Oct 2018, 17:36
foto
Scheidende directeur van PCS, Dayasankar Mathoera en Edwin Noordzee van RGD formaliseren de samenwerking. Radj Jadnanansing die de leiding van PCS heeft overgenomen, kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben dinsdag de samenwerkingsovereenkomst geformaliseerd. Het gaat om de decentralisatie en de integratie van de geestelijke gezondheidszorg in de eerstelijnszorg. De samenwerking werpt in het westen van het land al vruchten op.

Directeur van de RGD, Edwin Noordzee, geeft aan dat de samenwerking al bestond, maar nu is geformaliseerd. Dayasankar Mathoera, die dinsdag afscheid nam als algemeen directeur, geeft aan dat PCS al jaren intensief samenwerkt met de RGD, niet alleen in Nickerie maar ook in Moengo en Albina. Er was volgens hem al intensieve interactie tussen beiden organisaties. Mathoera geeft aan dat er geen budget is gekoppeld aan de samenwerkingsovereenkomst.

De verwachting is dat de samenwerking handen en voeten krijgt via de begroting van Volksgezondheid waar in het geestelijk gezondheidsplan 2016-2020 ook de integratie van de geestelijke gezondheidszorg in de eerstelijnszorg is de opgenomen. Twee jaar geleden is al een samenwerking getekend met de Medische Zending voor het binnenland.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May