Mathoera draagt leiding PCS over aan Jadnanansing
03 Oct 2018, 02:37
foto
Radj Jadnanansing (tweede van links) en Dayasankar Mathoera tekenen het protocol van overdracht. Minister Antoine Elias (links) en Jenny Johns-Christopher (rechts) kijken toe. (Foto: Raoul Lith)


Na ruim tien jaren als algemeen directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) te hebben gediend, heeft bedrijfseconoom Dayasankar Mathoera dinsdag de leiding overgedragen aan zijn opvolger, psycholoog Radj Jadnanansing. Tijdens zijn afscheidsrede benadrukte Mathoera, die bedrijfseconoom is, dat het PCS SRD 68 miljoen aan vorderingen op de Staat heeft en SRD 40 miljoen aan schulden. Mathoera stelt dat hij klaar is voor de grote uitdaging die hij tegemoet gaat bij ’s Lands Hospitaal, waar hij belast is met de leiding, en belooft dit ziekenhuis verder omhoog te brengen.

Een grote uitdaging bij PCS was volgens Mathoera de renovatie van de verschillende afdelingen en hierdoor is de kwaliteitszorg een impuls gegeven. Hij geeft aan dat zijn afscheid toch een blij moment is, waarbij hij terugkijkt op de ontwikkelingen die de instelling de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Jenny Johns-Christopher voorzitter van het Toezichthoudend Orgaan van het PCS, geeft aan dat er altijd gewerkt is geworden aan het bereiken van het gezamenlijke doel, het centraal stellen van de geestelijke gezondheidszorg. Dit hoewel beide partijen niet altijd op één lijn waren. Johns belichtte de successen die met name te danken zijn aan de inzet van Mathoera, waaronder de KIWA-certificering, goedgekeurde jaarrekeningen, jaarplannen en begrotingen, maar ook maandelijkse rapportages over de bedrijfsvoering. Mathoera heeft volgens haar ook altijd met het ministerie van Volksgezondheid en Financiën schriftelijk gecommunceerd over geld dat het PCS heeft verdiend.

Jadnanansing bedankte de president en de regering dat hij gevraagd is om het roer bij het PCS over te nemen, maar ook dat Mathoera doorschuift naar een andere uitdaging. De nieuwe algemeen directeur geeft aan dat het werken in een psychiatrische instelling een roeping is, als je er eenmaal bij bent ga je er niet meer uit. Hij is voornemens om structureel de rondes te doen op de afdelingen en verbeteringen door te voeren en ook de KIWA-certificering op elke afdeling te continueren. Hij beoogt een efficiënte en leuke werkcultuur maar ook het uitbreiden van de diensten van het Centrum.

Minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, geeft aan dat de regering het ministerie op de nieuwe begroting goed heeft bedacht. Een van de belangrijke prioriteiten van de regering is volgens hem gezondheidszorg. Elias merkt op dat het overtuigingskracht gekost heeft om Mathoera de uitdaging als directeur van ’s Lands Hospitaal te doen accepteren. Hij hoopt met de nieuwe leiding dat dit ziekenhuis weer de plaats krijgt dat het verdient binnen de gezondheidssector. Aan Jadnanansing vroeg hij PCS te transformeren van een subsidie ontvangend bedrijf naar een 'zelfverdienend bedrijf', maar om ook in het Marwina ziekenhuis een bijdrage te leveren, zoals in Nickerie.

De Volksgezondheidsminister heeft een award overhandigd namens het PCS aan Mathoera voor zijn verdiensten. Vandaag start Mathoera zijn nieuwe uitdaging als directeur bij ’s Lands Hospitaal.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May