Plotseling kan het!
02 Oct 2018, 04:08
foto


Het moet heten dat bij een positieve wending in het politieke klimaat in Suriname, Nederland ook klaar staat om te helpen bij de wederopbouw van Suriname. Daarbij zal Nederland bereid zijn om een visumvrij personenverkeer te bespreken als onderdeel van een totaalpakket van maatregelen. Zo staat vermeld in het artikel 'Nederland staat klaar bij positieve wending'.

Zonder dat wordt aangegeven wat met een positieve wending in het politieke klimaat in Suriname wordt bedoeld, is duidelijk dat het zover zal zijn wanneer naar verwachting van Nederland, de VHP deel zal uitmaken van de regering in 2020.
Nu moeten de verkiezingen nog worden gehouden dus een wens in die richting mag altijd. Wat mij opvalt is het lokaas van een visumvrij personenverkeer en kennelijk weer het Gemenebest avontuur in de vorm van een totaalpakket met Nederland.

Nederland is voor Suriname geen vreemde eend in de bijt. De totale diaspora heeft geen visum nodig om in Nederland te verblijven (als we in Nederland waren gebleven dan behoorden we ook tot de diaspora). Als de signalen zo oprecht zijn waarom is het niet mogelijk om al die kennis, kunde en andere vormen van steun nu in Suriname te investeren?

Uit de interactieve discussie met het publiek is naar zeggen gebleken, dat naar een bestuur wordt verlangd waar men weer vertrouwen in heeft. Moeten wij concluderen dat de VHP alleen in staat zal zijn dat gewenste vertrouwen te scheppen, nu zij alleen de verkiezingen zal ingaan?

Wij willen niet teruggeworpen worden. Vóór 25 november 1975 maakte Suriname als district deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze omstandigheid zou moeten bevorderen dat Suriname een zodanige ontwikkeling had doorgemaakt, dat wij vandaag de dag geen enkele achterstand zouden moeten hebben.
Als Chan niet bij mij was geweest om in politicis te praten dan had ik zijn inspanningen om Suriname weer op de kaart te zetten bij politiek Den Haag verkeerd begrepen.

Dat men met belangstelling uitkijkt naar de verkiezingen in 2020 in Suriname; wel de boodschap van die ene persoon is duidelijk n.l. 'YES WE CAN'

Eugène van der San
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May