Valies gaat door met rechtszaak tegen minister Ferrier
30 Sep 2018, 06:33
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS. (Foto: Raoul Lith)


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), zal een kort geding aanhangig maken tegen onderwijsminister Lilian Ferrier. Deze zaak staat los van de opschorting van de actie die voor maandag gepland was. Uit respect voor vicepresident Ashwin Adhin is tijdens een spoed algemene ledenvergadering van de BvL en ALS zaterdag besloten om op 1 oktober het onderwijsproces te hervatten.

Valies heeft tijdens een persconferentie zaterdagavond benadrukt tegenover journalisten dat de minister hem heeft willen criminaliseren. Ferrier zei in Bakana Tori op SRS dat Valies SRD 217.000 aan fictieve uren heeft geclaimd. Dit bedrag zou hij onterecht hebben ontvangen, maar de mensen hebben zich volgens de minister goed ingedekt. Hier zou het zinloos zijn om de procureur-generaal in te schakelen. Valies had Ferrier uitgedaagd om haar beweringen hard te maken. Daartoe had zij vrijdag tot 17.00 uur de tijd.

De minister heeft teruggenomen de gewraakte uitspraak dat leerkrachten 'weave' kopen met geld bestemd voor de permanente educatie. Deze uitlating heeft gezorgd voor een storm van kritiek. De minister heeft haar verontschuldigingen daarvoor aangeboden.

Valies merkt op dat al de andere eisen die gesteld zijn door de BvL en ALS recht overeind staan. Naast financiële aspecten, gaat het ook om de werkomstandigheden, de situatie op de scholen, waar volgens de bonden basale zaken ontbreken, gebrek aan leermiddelen, continuïteit in leermethode en het mutatiebeleid. Dinsdag zal een overleg tussen de minister en de bonden zijn, door tussenkomst van de vicepresident.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May