Landskampioen Robinhood wint Presidents Cup
30 Sep 2018, 00:54

Landskampioen Robinhood heeft zaterdag ook de Presidents Cup op zijn naam geschreven. De club won de wedstrijd overtuigend, met 4-0, van West United. Robinhood kende een flitsende start maar naarmate de wedstrijd vorderde boette deze aan kwaliteit. De ruststand van deze wedstrijd die in het André Kamperveen stadion werd gespeeld, was 2-0. Robinhood heeft zijn eerste prijs voor dit nieuwe seizoen binnen en mocht naar huis met de kampioenstrofee en US$ 10.000.

De aftrap en prijsuitreiking werd gedaan door de minister van Sport en Jeugdzaken, Nalinie Gopal. De landskampioen had een beter veldoverwicht. De bal werd overwegend op de helft van de jongens uit West gespeeld. West United kon nauwelijks de bal in de ploeg houden en leed veel balverlies. Sylvian Sedney bracht Robinhood op voorsprong in de 13e minuut. Vanuit links werd hij in een snelle aanval aangespeeld en schoot raak. Stefano Rijssel die nu voor Robinhood speelt, werd een minuut later uit een dieptepass goed aangespeeld en kon direct uithalen: 2-0. Technisch stond deze helft niet hoog aangeschreven.

In de tweede helft kwamen de jongens van trainer Derrik Garden beter opdagen. De bal werd langer binnen de ploeg gehouden en met durf rondgetikt. Echter konden ze geen vuist maken tegen de rood-groene formatie. Naarmate de minuten wegtikten nam de strijdlust af. Denzel Etnel van West United kreeg een droomkans maar zijn inzet ging ongecontroleerd boven het doel. De Braziliaan Lucas die pas in dienst is bij Robinhood, scoorde op aangeven van Roche Rosebel: 3-0. Anduelle Baja pakte ook nog doelpunt bij doordat zijn voorzet ongelukkiger wijst zelf door doelman Jerrel Verwey het doel in werd gewerkt. De clubtopscorer Ifanildo Rozenblad van Robinhood liet vanwege een blessure de wedstrijd aan zich voorbij gaan.

Met deze wedstrijd is het SVB 1e divisie seizoen 2018-2019 officieel aangevangen. De eerste competitiewedstrijd start in de derde week van oktober.