BvL en ALS vanmiddag in spoedvergadering bijeen
29 Sep 2018, 14:57
foto


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) komen vanmiddag in een spoed algemene ledenvergadering bijeen. Bondsvoorzitter Wilgo Valies zegt aan Starnieuws dat de brief van vicepresident (vp) Ashwin Adhin zal worden besproken. Op de ledenvergadering zullen de verder te ondernemen stappen worden bepaald.

De BvL en de ALS hadden in een schrijven aan de vp gevraagd aan de regering om in te grijpen. Zij benadrukten dat communicatie met minister Lilian Ferrier van onderwijs niet mogelijk is, terwijl het onderwijs kampt met diverse problemen. De vp heeft Valies aangegeven dat hij intussen contact heeft opgenomen met de minister om de onderwijsbonden te ontvangen.

Adhin heeft aangegeven dat hij bereid is een gesprek tussen de bonden en de minister te arrangeren op dinsdag 2 oktober. De voorwaarde is wel dat de garantie wordt geboden voor een goede sfeer en constructief overleg. In een sfeer van dreiging kan het conflict niet opgelost worden. De vp doelt op de aangekondigde staking van de BvL en ALS op 1 oktober.

Het ligt nu aan de BvL en ALS om een reactie te geven op het schrijven van de vicepresident.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May