Bijkans een miljard nodig voor vier projecten
28 Sep 2018, 04:40
foto


Voor vier projecten aan subsidie en bijdrage heeft het ministerie van Financiën SRD 964.437.000 nodig. Dit is bijkans een miljard. Dit staat opgenomen in de begroting voor het komende jaar, dat president Desi Bouterse maandag zal indienen bij De Nationale Assemblee.

De overheid verschaft subsidies aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dit bedrag is nodig voor de inkoop van elektriciteit en brandstoffen, evenals schuldbetalingen, ondersteunen en daardoor de stroomlevering aan gezinnen, bedrijven en instellingen te garanderen. De raming voor het totaal van SRD 950.000.000 omvat de subsidies voor stroomleveringen door Suralco en SPCS, olieleveranties door Staatsolie en schuldaflossing voor de transmissielijn.

- Het bedrag van SRD 2.937.000 is uitgetrokken voor het Bureau voor de staatsschuld en is bestemd voor exploitatiekosten.

- Voor de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) zijn behalve voor de personeelskosten ook de exploitatiekosten meegenomen in de raming. Verder zal deze dienst versterkt worden om haar taak als controleapparaat van de overheid beter te kunnen vervullen. De register accountants aangetrokken voor de CLAD worden ook ten laste van dit project gebracht. Er zullen maximaal 8 accountants aangetrokken worden, voor de versterking van de controle werkzaamheden van CLAD. De raming bedraagt SRD 8.000.000.

- Onder de bijdrage ter stimulering van Ontwikkelingsprojecten vallen woningbouw en de exploitatiekosten voor de Werkgroep Huisvesting en andere ontwikkelingsprojecten bij de uitvoering van het ontwikkelingsplan 2017-2021. De totaal geraamde uitgaven voor deze maatregel zijn SRD 3.500.000.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May