Valies: Minister Ferrier heeft tot 17.00 uur voor correctie
27 Sep 2018, 12:26
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL tevens ALS is niet te spreken over uitspraken van Onderwijsminister Lilian Ferrier. Hij eist correctie en stelt een ultimatum hiervoor. (Foto: Raoul Lith)


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), geeft onderwijsminister Lilian Ferrier tot vanmiddag 17.00 uur de tijd om haar uitspraak te corrigeren. Zij heeft woensdag in Bakana Tori in gesprek met Clifton Limburg gezegd dat Valies SRD 217.000 heeft getoucheerd aan fictieve uren. Zij beweert hiermee dat Valies heeft gestolen en zich goed heeft ingedekt.

Tijdens een persconferentie vandaag heeft Valies aangegeven dat hij vijf jaar lang heeft meegewerkt aan de hervorming van het IMEAO. Dit samen met andere deskundigen. Valies zegt dat hij geen tonnen en miljoenen heeft ontvangen. Hij vindt dat de minister met deze uitspraak hem heeft willen criminaliseren. Hij benadrukt dat op basis van overeenkomsten werk geleverd is. Er is niks verkeerds gebeurd.

De besturen van de twee bonden zijn niet te spreken over de wijze waarop de minister uitlatingen heeft gedaan over leerkrachten. Ook twee leerkrachten hebben hun gal gespuugd over de uitspraak van Ferrier dat leerkrachten met geld voor permanente educatie, 'weave' kopen.

Valies benadrukt dat naast het financiële aspect het onderwijs in een gevarenzone is beland. Daarom willen de BvL en de ALS een signaal geven op 1 oktober. "Het is niet om de leerlingen te duperen. En het gaat om een eendaagse actie," benadrukt Valies. Hij is er niet te spreken over dat de minister dreigt met maatregelen tegen leerkrachten die grondwettelijk recht hebben om actie te voeren. De bonden zijn van plan ook internationale organisaties op de hoogte te stellen van de uitspraken die gedaan zijn door de minister. Valies blijft erbij dat er geen overleg mogelijk is met de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May