Minister Ferrier: No work no pay voor leerkrachten
26 Sep 2018, 18:19
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onomwonden gesteld in 'Bakana Tori' op SRS dat er maatregelen tegen leerkrachten zullen worden getroffen, die op 1 oktober niet naar school komen. Hun salaris zal worden ingehouden. Zij heeft ook aangegeven dat de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname een brief geschreven hebben naar vicepresident Ashwin Adhin. Volgens Ferrier heeft Adhin de bonden weer naar haar verwezen.

De minister benadrukte nog een keer dat de leerkrachten geen recht hebben op de verhoging die aan de ambtenaren zijn gegeven. De onderwijsbonden zijn uit Fiso gestapt en komen niet in aanmerking voor een verhoging. Zij hebben hun verhoging al ontvangen. De permanente educatie is ook in het salaris van de onderwijsgevenden geïncorporeerd bij de herwaardering.

Over de betaling met terugwerkende kracht, deelde Ferrier mee dat het om SRD 70 miljoen gaat. Zij merkte op dat het geld ergens vandaan moet komen, want alles, zoals de btw, wordt tegengehouden. In andere landen wordt voor alles betaald.

De bewindsvrouw onthulde dat vakbondsleider Wilgo Valies indertijd voor tonnen aan fictieve overuren heeft ontvangen. Zij merkte op dat de mensen die fictieve overuren hebben gekregen, zich goed ingedekt hebben. Zij weet niet of het zin heeft om de procureur-generaal in te schakelen, was haar antwoord op een vraag.

De minister benadrukte dat de scholen op 1 oktober opengaan. Alle leerkrachten, schoolleiders, scholieren en ouders worden opgeroepen hieraan mee te werken. Scholen die hun poorten dichthouden, moeten instaan voor de consequenties. Gevraagd wordt aan scholieren en ouders foto's te maken van de gesloten poorten en deze door te geven aan het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May