Elias installeert commissie System Health Accounts
25 Aug 2018, 13:50
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid met de leden van de commissie. (Foto: Volksgezondheid/NII)


De Technische Commissie voor uitvoering System Health Accounts Study is voor twee jaar geïnstalleerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Deze wordt voorgezeten door Georgian Singorawi, namens het ministerie van Volksgezondheid.

Enkele van de taken waarmee de commissie voor de komende 2 jaren belast is zijn:
- Het algemene HA-proces beheren, van de initiële planning tot de verspreiding en het gebruik van de eindresultaten
- Tools ontwikkelen voor het verzamelen van gegevens
- Het aanpassen van de HA-classificaties aan de Surinaamse context
- HA-rapport voorbereiden
- Zorgen voor opschonen, valideren en invoeren van gegeven

Tijdens de installatie zei minister Elias, dat de commissie flink in discussie moet gaan maar dat uiteindelijk de neuzen in één richting moeten wijzen om het doel waarvoor zij geïnstalleerd is te kunnen bereiken. “Laat het uiteindelijk een commissie zijn die zijn werk doet waarvoor ze geïnstalleerd zijn” laat Elias via het Nationaal Informatie Instituut optekenen.

Eric Commiesie, ondervoorzitter namens Volksgezondheid, bedankte de minister namens het team voor het vertrouwen in hem gesteld. Hij beloofde dat de commissieleden hun best zullen doen om de aan hen toebedeelde taak naar behoren uit te voeren.

In de commissie hebben verder zitting: Jolanda Kanape (secretaris/Volksgezondheid), Bidjesh Bhoewar (Volksgezondheid), Padmenie Singh (Volksgezondheid), Angela Sijderstroom (ABS), Claudia Koenders (SZF), Valerie Mangkoeredjo (uitvoeringsorgaan Basiszorg) en Alida Weidum (ministerie van Financiën).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May